"Левски" атакува БФС във втори пореден ден - с нова официална позиция, в която призовава за свикване на извънреден изборен конгрес. 

"Сините" поставиха срок до 20 декември за насрочване на Общо събрание, което "да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол".

Ако федерацията откаже да го стори, "Левски" уверява, че ще го направи по законен ред.

Позицията на "Левски"

"Уважаеми ръководители на БФС,

През последните месеци ръководството на ПФК Левски ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме", се казва в позицията публикувана на официалния сайт на ПФК Левски."

Във вчерашната си позиция, на която БФС отговори, "Левски" написа, че "настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес."

Клубът призова за радикални промени и реформи на всички нива във футбола. 

"ПФК Левски ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти - детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т. н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол", посочиха вчера от "Герена".

Така, поне на този етап, бе сложен край на подкрепата, която "Левски" оказваше на Борислав Михайлов.