Григор Димитров се класира на осминафинал на Мастърса в Париж след 6:0, 7:5 срещу бившия №9 в света и свой приятел Фабио Фонини (Италия). В следващата фаза той ще срещне световния номер 1 Карлос Алкарас (Испания), елиминирал Йошихито Нишиока (Япония) с 6:4, 6:4 за 73 минути.

Двубоят на Григор с Фонини, бивша първа ракета на Италия, продължи 90 мин. 

Българинът започна вихрено и набързо поведе с 5:0 с помощта на два пробива. Фонини опита за избегне "геврек" в шестия гейм, продължил над 10 минути. От 10-ия опит обаче хасковлията закачи нула на 35-годишния ветеран.

Все пак този гейм подсказа, че Фонини няма да се предаде във втория сет. Той прекъсна серията на своя опонент за 1:1. Първата ни ракета проби за 3:1, но Фабио Фонини направи рибрейк, след което двамата печелеха сервис геймовете си. 

При 5:4 и начален удар на италианеца пред Григор се откриха два мачбола, спасени от 59-ия в света. Ситуацията се повтори при 6:5, като този път българинът поведе още по-убедително - 40:0. 

Фонини спаси първите два мачбола (общо трети и четвърти), след което сбърка и най-добрият ни тенисист записа втора поредна победа на последния си турнир за годината.