Над десет автобуса от Кърджали, Разград, Бургас и Варна са паркирали по бул. "Ал. Дондуков". Това съобщи MySofia на фейсбук профила си.

Според авторите се докарват симпатизанти на ДПС, което... не е изненада с оглед регистрациите на МПС. Привърженици на Движението присъстваха и вчера пред НС, приветствани от депутатите начело с Мустафа Карадайъ.

Някои - с разградска регистрация, пък дори не са махнали флагчето на любимия "Лудогорец".

Не е трудно и да се прогнозира на чия страна ще се включат доставените "мирни граждани" на планираните протести за и срещу правителството и исканата му оставка.

Журналистът Миролюба Бенатова пък публикува на профила си видео на "юнаци" с познатия стайлинг - къси панталонки и татуси, които прииждат откъм Докторската градина.

Протест срещу кабинета тази вечер са заявили и от "Възраждане". По-късно официално оттам обявиха, че се отказват от проявата си, макар че техни привърженици не липсваха.

Спонтанен протест срещу цените на горивата. Снимка БТА

 

Друга група граждани пък са решили днес да протестират срещу високите цени на горивата. Те се събират още от след 16 ч около храм-паметника "Св. Александър Невски".