Днес, за да успеем, трябва да можем да разделим хората не на политически партии, а на предатели и родолюбци, на почтени и крадци.

Коренът на предателството е страхът.

Да живееш в страх е мъчение, да осъзнаваш, когато си сам със себе си, че си предател, е каторга.

Затова, скъпи приятели, трябва да се отнасяме с разбиране към предателите. Те са уплашени.

Страхуват се много и правят все повече грешки.

Прасето например тези дни си забрави официалната роля и отиде по терлици като обикновен статист на спектакъла на Копейкин.

Признавам си тази история дълго ме весели!

За да спрем разрухата на страната си, всеки трябва да направи жертви. Ето моите няколко стотинки по темата в 10 стъпки:

1. Борисов се оттегля като председател на ГЕРБ и дава шанс на партията си да излезе от моралната катастрофа, в която се намира в качеството си на защитен свидетел.

В ГЕРБ има почтени хора и слагането им под общ знаменател с Бойко Борисов е изключително несправедливо!

Кметът на Габрово Таня Христова е най-добрият български кмет - градът на Кристо беше напълно преобразен, включително и в културно отношение от нея! Респект и поклон за това!

Еврокомисарят Мария Габриел има изключително висок авторитет в културните среди на Европа! Тя практически е първият европейски комисар, който си говори без посредник с целия културен сектор в ЕС. Без нея и Томислав Дончев България нямаше да има Проект за култура в Националния план за възстановяване (80 млн. лв., които между другото министър Наско е на път да загуби, защото има нулева компетентност).

Сегашният ни посланик в Тел Авив Румяна Бъчварова, вече бивш член на ГЕРБ (поради ограниченията на позицията й) е човек с изключително ценен опит и висок личен морал.

2. Жертвата на "Демократична България" е Христо Иванов и Атанас Атанасов да напомнят на партиите си за оставките си, да се оттеглят от ръководните постове и да поемат публичен ангажимент да не участват в лично качество в следващото правителство. Надежда Йорданова, която в момента изпълнява длъжността министър на правосъдието, има безупречен морал и силен характер, което я прави повече от добър кандидат за лидер на "Демократична България".

3.Жертвата на "Продължаваме промяната": Кирил Петков и Асен Василев поемат публичен ангажимент да не участват в лично качество в следващото правителство.

4. "Продължаваме промяната" излъчва отстранения от ГЕРБ, ДПС, “Има такъв народ” и "В...не" председател на парламента Никола Минчев за премиер.

5. Излъчва се ново коалиционно правителство от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП, подкрепено от ГЕРБ при ясен мандат: съдебна реформа, изкореняване на корупцията и инвестиции в съвременност.

Да, това ще бъде тежък път за ГЕРБ, но и единствената възможност за тази партия - да участва в почистването на страната като излъчи в предните си редици почтените и можещите! Нищо лично срещу сегашното “острие” на ГЕРБ, но в партията ви има далеч по-качествени хора.

Имате много кратко време да прозрете, че връщането на старите модели вече е практически невъзможно. Осъзнайте това веднага!

България има спешна нужна да се качи на бързата писта на развитието!

6. Кирил Петков е новият общ кандидат за председател на парламента.

7. Асен Василев е новият общ кандидат за шеф на БНБ.

8. На следващите избори "Демократична България" и "Продължаваме промяната" се явяват заедно.

9. София има еднорог за независим кандидат за кмет, подкрепен от обединените "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

10. Христо Иванов е следващият кандидат за президент на България.

С его няма да стане. Без разговори - също!