След като в последните два дни парламентът не успяваше да събере кворум, защото ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" не влизаха в залата, днес бяха регистрирани 164 депутати. Включително Делян Пеевски от Движението, който, известно е, рядко стъпва на работното си място.

Първа точка в дневния ред е решение за одобряване преговорната рамка с Република Северна Македония, според предложението на френското председателство. Вчера сутринта заседанието на Народното събрание се провали заради отказа на "Продължаваме промяната" да се гледа тази точка, но днес вече парламентарните групи се бяха разбрали - "заради Македония" (по вика на лидера на ИТН Станислав Трифонов) и заседанието тръгна.

Решението, внесено от "Демократична България", бе прието вчера от комисията по външните работи. 

Първи обаче свой проект бяха внесли от ДПС, последвани от ГЕРБ.

Че има внесен проект, с който Народното събрание задължава Министерския съвет да приеме т.нар. френско предложение, обяви лидрът на Движението Мустафа Карадайъ в сряда - минути след успешния вот на недоверие срещу правителството на Кирил Петков. За последно Пеевски дойде на работа именно тогава - за да подкрепи вота. Той е и съвносител на предложението за РСМ, подписан веднага след Карадайъ.

Преди това обаче не се беше появявал в парламента месеци наред.