Майкъл Монро - вокал на позабравената вече банда "Ханой Рокс" призна, че е един от малцината получили странен подарък в пощата си - патрон с част от праха на покойния Леми Килмистър от Motorhead.

Монро, който е култова част от глемрок движението от 1980-те, написа на 22 юни - 6 години и половина след кончината на Килмистър:

"Току що получих изключително специален и докосващ подарък - патрон, който съдържа част от праха на Леми. Леми е тук с нас тази нощ".

Писмото, съпровождащо патрона-подарък идва от Западен Холивуд - от легендарния клуб Whisky A Go Go, който има общ собственик и с любимата кръчма на Леми - Rainbow Bar & Gril. Те са на фамилията Маглиери, пояснява рок и метъл изданието Blabbermouth.

"Майкъл,

Всички знаем, че Леми познаваше много хора, но на малцина гледаше като на приятели и на още по-малко - като на свое семейство. Бидейки един от това наречено от него семейство, бихме искали да споделим малка частица от него с теб.

Леми докосна животите на всички ни по начин, който не може да забравим, но с тези тленни останки ти запазваш не само спомените които имаш, запазваш Леми със себе си завинаги."

Той беше Леми. Той свиреше рокенрол (алюзия към обичайния анонс на концерти на Леми приживе, б.р.). Не го забравяй."

Това пък гласи съпровождащото писмо.

Любопитно е, че всичко това се случва, след като самият Леми почина на 28 декември през 2015 г. - дни след като навърши 70 г.

Патронът на Майк Монро обаче не е единственият, чието съществуване е обявено публично. През ноември 2021 г. вокалът на Judas Priest Роб Халфорд потвърди, че също е получил един.

В интервю той припомни, че е говорил на заупокойната служба навремето на Леми. И потвърди, че "не много отдавна" е получил в пощата си нещо от "хората на Леми, офиса на Леми, неговия мениджър и всички останали, които все още работят неуморно да съхранят неговото име сред нас".

Халфорд казва, че именно те са подателите на патроните.

Миналия март и германската метъл кралица Доро Пеш каза, че има един от Леми-патроните и нарече това "един от най-емоционалните моменти в моя живот, неописуем, сърцераздирателен и затрогващ".

Тогава тя пояснява, че преди две седмици е получила въпросната "малка кутийка от Америка".

Да си ги припомним двамата:

Също през март бившият водещ на известното метъл шоу по MTV Headbangers Ball - Рики Рахтман разкри, че също има свой патрон.

През 2020 г. снимка на такъв подарък разпространи и тенисистът Пат Кеш, като каза, че патронът е бил изпратен на вокала на Ugly Kid Joe - Уитфийлд Крейн.

Кеш каза още, че Леми е пожелал части от праха му да бъдат раздадени на някои от най-близките му хора именно по този начин.

Ян "Леми" Килмистър бе роден на Бъдни вечер - 24 декември 1945 г.