Възможно е да има общо явяване на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на предстоящи избори, обяви в ефира на Нова ТВ министърът на електронното управление от ДБ Божидар Божанов.

"Това се обсъжда в публичното пространство, но ще го решим след вътрешнопартийни дискусии", уточни той.

Нови избори още не са обявени - сега трябва да премине първо процедурата на даване на мандат от президента на първите две и трета (по негов избор) партия в парламента за съставяне на правителство. Ако този процес (който може да продължи произволно дълго, отново по преценка на Румен Радев) се провали, едва тогава ще има насрочване на нов вот до 60 дни. Вече обаче се обсъждат различни варианти на предизборни и следизборни коалиции.

Божанов отбеляза в лично качество, че отново би се включил като министър в нов кабинет на ПП, както и че ДБ няма да предлагат различни министри от сегашните.

Най-голям проблем на бъдеща коалиция ще са условията на БСП, стана ясно от коментарите на Божанов - подновяването на договора с "Газпром", връщане на хартиеното гласуване и други.

Министърът обаче отбеляза, че в момента България получава по-ниска цена, което може да помогне при евентуални разговори с "Газпром" за нов договор.