Приключи срещата на Г7 в Германия, като държавите-участнички се споразумяха около няколко решения. Те заявиха подкрепата си за Украйна, споразумяха се за налагане на горна граница на изкупната цена на руския петрол и договориха глобални инвестиции за 600 милиарда долара в Африка, за да конкурират влиянието на Китай.

В срещата участие взеха седемте най-развити индустриални държави – САЩ, Канада, Великобритания, Германия, Франция, Италия и Япония. ЕС също присъства като наблюдател. В заключителния документ участничкит езаявяват: „Отново подчертаваме пълната ни подкрепа за Украйна и осъждаме войната на Русия срещу нея, която е незаконна. Ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкот осе налага с финансови, хуманитарни и военни средства, както и с дипломатически усилия за приключване на войната. Готови сме заедно и с други заинтересовани институции и държави да договорим с Украйна дългосрочни концепции за сигурност, коит од аподкрепят страната в защитата на суверенитета й и да й осигурят свободно и демократично бъдеще“. 

Седемте държави също така се договориха за въвеждането на горна граница на изкупната цена на руския петрол. Това може да стане, ако западнит едържави обвържат застраховките по превоза на руския петрол с крайната цена. Г7 обещаха 4,5 милиарда долара за борба с глада, който е едно от последствията на войната в Украйна. Ще продължат и опитите да бъде експортирано блокираното от Русия украинско жито.

Приети бяха и нови санкции срещу Русия, този път върху износа на злато. Друга голяма тема на срещата бе Китай. За да се пресече нарастващото му влияние в Африка, страните от Г7 решиха да инвестират 600 милиарда долара в инфраструктурни проекти най-вече в Източна Африка и да подобрят здравното обслужване там.

Средства по тази програма ще се отделят също и за Азия и Латинска Америка.

Резултат от срещата е и разхлабавнето на изискванията на споразуменията от Глазгоу. В тях се настояваше за прекратяване на добив на енергия от фосилни изтоцници. Г7 се договориха, че може да се възстанови добивът на ток от въглища, но ако въпреки това се спази границата да не се вдига температурата с 1,5 градуса.