Елена Гунчева е внесла днес в деловодството на Народното събрание писмо, с което оттегля заявлението си от 27 юни за напускане на парламента.

Това  потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

В същото време Гунчева е депозирала и второ заявление  - за напускане на парламентарната група на "Възраждане", с което вече ще е нечленуващ в група народен представител.

Така тя става седмият независим депутат в този парламент. Останалите 6 напуснаха "Има такъв народ" и дори подкрепиха правителството при вота на недоверие.

Не е ясно обаче дали и Гунчева ще подкрепя бъдещ кабинет на Кирил Петков, тъй като тя бе едно от остриетата на "Възраждане" срещу правителството по теми като "зеления" сертификат и Русия.

Депутатката обаче не присъства на гласуването на вота на недоверие, като преди това пусна снимка на крака си, болничен лист и обяснения във фейсбук, че е сериозно възпрепятствана поради здравословни причини. Няколко дни по-късно пак в социалната мрежа тя обяви, че вече не иска да е част от "Възраждане" като се аргументира с едноличния начин на вземане на решения на лидера Костадин Костадинов, пренебрежението към нейните инициативи и медийни участия, както и с факта, че най-малката парламентарна група често гласува с ГЕРБ. Тогава тя заяви, че напуска и парламента в момента, в който ѝ изтече болничният.