Няма да коментирам изтеглянето от Херсон. Не искам да ходя в затвора. 

Това обяви руският водещ Андрей Норкин в монолог за предаването си "Место встречи".

"Стана известно решението на нашето министерство на отбраната - ще изтеглим войските си от десния (западното) бряг на Днепър, тоест напускаме Херсон и заемаме отбранителни позиции на левия бряг. Не очаквайте да си изразя мнението по въпроса. Но ще обясня защо. Ако подкрепя това решение и кажа, че министерството на отбраната постъпва правилно като изоставя Херсон, тогава това се превръща в публичен призив към нарушението на териториалната цялост на Руската федерация. В нашия Назателен кодекс това е глава 280, част 1. Специално проверих тази сутрин. Няколко години лишаване от свобода".

Норкин обяснява и защо не бърза да поздрави руските власти за "далновидното" им решение, както вече направи чеченският президент Рамзан Кадиров.

"Ако не подкрепя това решение и смятам, че министерството на отбраната е постъпило неправилно, като е изоставило Херсон, това са публични действия, които дискредитират Въоръжените сили. Отново е глава 280, само че част 3. Срокът на лишаване от свободата е приблизително същият. Не искам да ходя в затвора".