Украинските войски вече са в Херсон. Това става ясно от снимки, споделени в социалните мрежи, чиято геолокация бе установена в регионалната столица.

В центъра на града се събират много от местните жители, за да посрещнат бойците. 

Украинският флаг вече се вее над сградата на полицията.

Според много военни експерти руснаците действително са напуснали Херсонската област западно от Днепър.

Русия: Завършихме изтеглянето от Херсон. Не допуснахме никакви загуби

Въоръжените сили на Руската федерация са прехвърлили всички военнослужещи на левия бряг на Днепър, без да допуснат никакви загуби. Това съобщи в петък говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, предаде ТАСС.

"На херсонското направление днес в 05:00 московско време приключи прехвърлянето на подразделения на руските войски на левия бряг на река Днепър. На десния бряг не остана никаква военна техника или въоръжение. Не бяха допуснати загуби в личния състав, въоръжението, военната техника и материалните средства на руските войски", каза той.

Конашенков уточни, че всички руски военнослужещи са преминали на левия бряг на Днепър. Цивилните, които пожелаха да напуснат десния бряг на Херсонска област, са получили помощ при евакуацията, увери генералът.

Украинският Център за национална съпротива обяви, че изоставените руски войници на десния бряг на Днепър са изхвърлили униформите си, но са запазили оръжията си.