След определението на журналистите като "мисирки", лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново изрази отношение към гилдията.

"Не те ли е срам!", обърна се той многократно днес и към журналиста на Нова тв Благой Бекриев, и към колегите на Бекриев, застанали, както той аранжира "брифинга" си на крак от Пловдив - в дъга, за да го питат за плановете на партията първи мандатоносител за съставяне на правителство.

Въпросът на журналиста бе ще бъде ли Борисов номинация за министър-председател. А в отговор получи следното:

"Не, няма да го причиня повече нито на себе си, нито на семейството, нито на партията. Защото вие виждате - в една демократична държава излиза министър-председателят и вика "Аз арестувах моя опонент" и това за вас е нищо! И това за вас не е скандал! И вие същите говорите за правова държава! Не ви ли е срам, бе! Не ви ли е срам, бе - той се хвали, че ме е арестувал! Пред децата и пред семейството, с бременно дете! Не те ли е срам, като журналист! Или не си?!".

Никой от репортерите не реагира в момента на канонадата. А Борисов решава да се поправи:

"Извинявай за тона, но всичко това ми е минало през главата. Извинявай, ама много ми е вътрешно. Много ми е вътрешно. Извинявайте още веднъж, нищо лично към вас."

Нова изведе словесната атака като новина в една от новинарските си емисии.

Какво визира Борисов?

Думите на Борисов за "Аз арестувах моя опонент" касаят бившия премиер Кирил Петков, по чието време Борисов в действителност бе арестуван. Петков обаче не е "излизал" да казва подобно нещо. Поне не публично. Твърдението, че е получил SMS с текст "Арестувах Бойко Борисов" е на лидера на "Има такъв народ" Станислав Трифонов. Самият Петков вчера в интервю за "Капитал" не посочи еднозначно писал ли е такъв SMS или не. Каза само, че е уведомил коалиционните си партньори за ареста.