ЦСКА-София победи "Черно море" с 2:0 във Варна в мач от 18-ия кръг на Първа лига. Головете паднаха през второто полувреме, разписаха се Жеферсон и Марселино Кареазо.

С успеха си "червените" вече имат в актива си 44 точки и са начело, докато домакините са с 29 т. Стадион "Тича" е традиционно негостоприемен, така трите точки са особено ценни за тима на Саша Илич.  

Първата сериозна ситуация в мача бе за домакините в 8-ата минута. Матеус Клементе получи топката отдясно и опита нещо средно между удар и подаване, но за късмет на "червените" топката премина на сантиметри встрани.

В 17-ата минута Тибо Вион центрира отдясно от свободен удар в наказателното поле на "Черно море", а Жеферсон засече топката с глава, но тя премина над вратата. В 24-ата минута - след грешка на защитата на домакините, топката попадна у Дюкенс Назон, който излезе сам срещу вратаря Георги Георгиев и стреля, но стражът на варненци спаси.

Това бе най-добрата възможност и за двата отбора до момента. 

В 30-ата стражът Георгиев предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след опасен удар по диагонал отляво на Маурисио Гарсес. В 36-ата минута Вион стреля от около 30 метра, а вратарят на "моряците" отново спаси.

В 48-та минута домакините можеха да открият резултата. Исмаил Иса изведе отдясно Велислав Василев, който напредна, навлезе в наказателното поле на ЦСКА-София и пусна топката към Васил Панайотов, който обаче от няколко метра шутира много неточно.

В 64-ата гостите откриха резултата. Иван Турицов пусна пас отдясно към Жеферсон, който с топовен изстрел фронтално от границата на наказателното поле вкара за 1:0. 

Десет минути по-късно Марселино Кареазо стреля по земя от дистанция, вратарят Георги Георгиев опита да улови топката, но я изпусна между краката си и тя влезе във вратата за 2:0.

В добавеното време Брадли де Нойер от гостите получи втори жълт и съответно червен картон и напусна игра.