Боже, какви времена настъпиха за патриотите, боже!

Първо останаха без руски газ. После руският петрол си плати за първи път данъците. След това руската амбасада обеща, че ще хлопне кепенци и ще се махне от родината. 70 дипломати на Москва бяха обвинени в шпионство и прогонени. А накрая и разкриха, че Русия плащала по 4000 лева на някои хора в България, за да фризират общественото мнение в нейна полза. 

Тия хора от „Промяната“ дерат българския русофил, така, както и руснаците не са го драли. Жестока работа!

Покрай целия тоя хаос патриотите даже не разбраха, че Северна Македония все пак успя да ни свие и съветската история, та и без история останаха.

Но да се върнем на най-страшното. Значи, оказва се, че някакви хора са пишели и говорили по медиите и социалните мрежи глупости срещу пари? Сега тия, дето то правят безплатно сигурно късат руското знаме и го ядат парче по парче. Така да са ги прецакали, а те толкова „Труд“ да са положили. Пардон – труд. 

Ето, още в ранни зори политологът Слави Василев написа, че на него не му плащат по 4 бона от Русия. Обаче веднъж за една лекция от „Америка за България“ му предложили 1000 лева. Той обаче и тях не взел. Други списвачи на сайтове и говорители в телевизионни предавания го последваха и поискаха веднага да им кажат имената на тия, дето са захлебвали от Кремъл. Въобще, стана много неудобно – каквото и да кажат, все излизат тъпи. Разликата е само дали са тъпи с пари или са тъпи безплатно.

Някои приятели се учудиха също така, че само по четири хиляди предлагат руснаците. Е, нека ги разберем – война водят, дето се вика за перални пари нямат, налага се да пестят. А и то големите суми стават все по-големи предизвикателства. 4000 лева в рубли са едно 4 куфара пари. Покрай войната товарни самолети от Русия насам вече не летят, Черно море е минирано, банкови преводи не може да се правят. Трудностите не са една и две.

Но има и нещо по-важно. Конкуренцията. Знаете, че колкото повече фирми предлагат един продукт, толкова по-ниска е цената му. А то в България руска пропаганда да щеш. Мен, ако питат, и тия 4000, дето са давали, са много. Просто им се чудя защо си хабят парите и за посолство и шпиони. Ми не са казали, не сме им свършили работата. Има поне пет партии и дузина олигарси, които абсолютно могат да заместят цяло посолство и две консулства барабар с шпионите, готвачите и чистачките. А към тях и цяла армия профсъюзи, учителки, историци, овчари, земеделци, инженери, каратисти, мутри, пенсионери и всякакви други обикновени граждани. Едно 30%. България би могла да е единствената държава в момента, в която руските интереси да са силно представени без руско представителство. Не, че ще ни е сефте. То преди бяхме единствената соцдържава, дето пазеше съветския въздух и съветско слънце и без съветска армия. 

От мен братушките едно да знаят: българите можем чудесно да си се заробваме сами и без тяхна помощ. Само от време на време се появява някой, дето почва да пречи на тази ни традиционна ценност, но обикновено не приключва добре. Я колко паметници имаме на такива, дето приживе все за независимост са се борили и всичките сме ги предали.

Просто от Москва трябва да ни подсказват кой не им харесва и готово. Парапети, тапети, намеци за неправилен секс, директни обвинения в канибализъм и джедайство, така ще ги подредят, че и те сами няма да могат да се познаят. Единственото, за което руснаците трябва да внимават, е да не изтича информация, че плащат на едни, а на други - не. Щото тогава не можем да гарантираме безопасността на тия с копейките – ще ги линчуват безплатните им колеги и руската тролска армия ще остане без генерали, досущ като в Украйна.