Сагата с нападателя на ЦСКА-София Жорди Кайседо е към своя край - еквадорецът ще бъде продаден, като трансферната цена и личните му условия са договорени, обяви клубът в официално изявление.

Не се посочва новият отбор на тарана. В последните седмици се споменаваха турският "Бешикташ" и мексиканският "Тигрес".

Кайседо закъсня за старта на подготовката на "червените" - дори с дадената му допълнителна почивка, като няколко дни бе в неизвестност за шефовете на ЦСКА-София. През това време мениджърът му казваше, че играчът иска да си тръгне, готов е за ново предизвикателство.

От "Българска армия" пък няколко пъти заявиха, че Кайседо има договор, който трябва да изпълни. А ако бъде продаден, това ще стане по условията на "червените". Сега не се посочва за каква сума е спазарен.

Ето пълното изявление на ЦСКА-София:

"Ръководството на ЦСКА проведе среща с нападателя с цел изясняване на всички въпросителни около поведението му през последните седмици. Кайседо беше категоричен, че няма интерес да продължи кариерата си в ЦСКА. Футболистът настоя и да бъде трансфериран в конкретен клуб.

Предвид нежеланието на Кайседо да играе за ЦСКА, непрофесионалното му отношение и неуважение, демонстрирано към клуба и отбора, собствениците се съгласиха, че продажбата на еквадореца е най-добрата опция.

Последваха няколко тежки дни на преговори, в които водещото за всички в ЦСКА беше интересът на клуба да бъде запазен. В крайна сметка Кайседо ще бъде трансфериран в чужбина, като условията между двата клуба са финализирани, договорени са и личните условия на футболиста. Остава той да премине медицински тестове, след което трансферът ще може да бъде обявен официално.

В клуба се работи усилено по намирането на класен централен нападател."