"Лудогорец" и ЦСКА 1948 направиха 1:1 в един от най-интересните двубои от 18-ия кръг от Първа лига. Така и вторият мач между двата тима този сезон завърши наравно.

"Орлите" поведоха през втората част, а Радослав Кирилов изравни с шедьовър малко преди края. Шампионите изостават на пет точки от лидера ЦСКА-София, но имат два мача по-малко. ЦСКА 1948 е трети - на 8 т. от върха.

В 12-ата минута Матиас Тисера подаде към Кирил Десподов, който шутира в наказателното поле, но ударът му беше спасен от Даниел Наумов. 

Шест минути след това Якуб Пьотровски напредна по десния фланг и центрира. Каули Оливейра реализира със силен изстрел с глава, но попадението беше преразгледано от ВАР и не беше зачетено заради засада.

В 26-ата минута Кирил Десподов подаде за Каули след центриране от ъглов удар. Бразилецът овладя топката на границата на наказателното поле и шутира, но Даниел Наумов отново се справи.

Седем минути след почивката Каули навлезе в наказателното поле на столичани и шутира, но кълбото премина покрай вратата. В 54-ата Георги Русев опита да изненада защитата на "Лудогорец", но Серджо Пад се справи.

В 70-ата минута Радослав Кирилов навлезе отдясно в наказателното поле на домакините, но ударът му беше блокиран от Игор Пластун.

Шест минути след това Бърнард Текпетей стреля от границата на наказателното поле, но неговият съотборник Елитон се оказа на пътя на топката, която се върна в ганаеца и той със силен удар откри резултата при добавката - 1:0.

В 82-ата минута Радослав Кирилов проби мощно и стреля към горния десен ъгъл на вратата на "Лудогорец", топката обаче премина на сантиметри над напречната греда. Само две минути след това националът с техничен прехвърлящ удар изравни с първото си попадение за столичани. Той успя да "препарира" Пад, който само изгледа едно от най-красивите попадения не само в българския шампионат този сезон.

Финалният натиск на домакините не даде резултат, а "червените" завършиха срещата в намален състав заради червен картон на Джонатан Перейра в допълнителното време.