Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов, който беше открит мъртъв в колата си, се е държал странно през последните дни. Това споделят негови близки, съобщиха от прокуратурата.

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент е изключил телефона си”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев, цитиран от Нова тв.

От прокуратурата поясниха, че не са установени следи от присъствието на друг човек в колата, където е открито тялото. 

„Всички находки сочат към самоубийство. Разбира се, работи се и по други версии. Извърша се оглед в дома му. Оръжието, намерено в автомобила, е негово. Имал е разрешение за притежанието му", поясни Чилев.

Склоняване към самоубийство продължава да бъде водещата версия за смъртта на кмета на Якоруда, потвърдиха от прокуратурата.

"Делото е образувано за склоняване към самоубийство. По това се работи основно. Разбира се, като по всяко досъдебно производство се работи по всички версии, както и за умишлено убийство", каза още прокурорът.

Кафелов беше открит вчера следобед, около 16,30 часа, мъртъв с огнестрелна рана в главата в лек автомобил на пътя към курортната местност Трещеник - на около 6 км от града.

Открити са следи от куршуми и по мобилния му телефон.

Работната версия е, че кметът е разговарял с някого, ядосал се е и е гръмнал по телефона си.

Сигналът е подаден от служебния шофьор на Кафелов и от лидера на ДПС в общината Ибрахим Карафеиз, които тръгнали да го търсят, тъй като цял ден не отговарял на мобилния си телефон. Намерили го на задната седалка с прострелна рана на главата и с личния му пистолет.

"Намерен е вътре в автомобила, до тялото на г-н Кафелов. Това, което е намерено, е неговият мобилен телефон. В телефона има два отвора", каза Чилев, цитиран от БНР.

Цяла нощ продължиха огледите на място и следствените действия. Образувано е досъдебно производство.