"Напът съм да завърша разговори и да изстрелям “Левски” в друга орбита."

Това заяви мажоритарният собственик на “сините” Наско Сираков пред акционерите по време на проведеното днес Общо събрание на клуба. Той не посочи подробности, но се предполага че става въпрос за компанията “Юнайтед груп”, собственик в България на “Нова телевизия” и “Виваком”.

Тя проверява “Левски” от месеци, водят се и разговори, макар потенциалният инвеститор да отрича това.

Към "Левски" има интерес за реклама и спонсорство, но към този момент няма завършили преговори, заяви Сираков пред медиите малко по-късно.

"Когато има нещо готово и завършено за която и да е компания, ще запозная цялата синя общност, защото от две години и половина дължа всичко на тях. Фойерверки не хвърлям никога. Има интерес от доста места за реклама и спонсорство, коментира Сираков. - Уважавам всеки левскар и когато има нещо, ще го обявя официално. Нека бъдат спокойни.”

"Левски" е в лоша серия в последно време със седем поредни мача без победа, но Сираков твърди, че между него и старши треньора Станимир Стоилов няма проблеми.

"Вчера бях около 3 часа с Мъри Стоилов, не съм се скарал с него. Не могат да ни скарат, въпреки че чувам, че се пишат разни глупости", каза още той.

Бизнесменът Антон Краус замени Константин Папазов в Надзорния съвет (НС) на “Левски”, стана ясно след края на Общото събрание. Неотдавна Папазов заяви, че подава оставка заради конфликта със Станимир Стоилов.

Останалите членове на НС са Наско Сираков, Петър Ганев и представителят на спонсора “Палмс бет” - Венцислав Димитров.

Петър Ганев обяви официално промяната след края на ОС:

"Надзорният съвет остава с четирима души, като новият човек е г-н Краус. Всички го познаваме, той е от дълго време в ложите на клуба".

“Левски” е в тежко финансово положение от почти три години, но според Ганев конкретен план за излизане от него все още няма.

"Обсъдихме много от проблемите и предизвикателствата. Въпросът е какви действия ще предприемаме в бъдеще, защото до момента няма конкретен план за излизане от тази ситуация. Предизвикателствата остават. Днес говорихме за настоящото състояние", продължи той.

Настоящото състояние на "Левски" е проблемно, тъй като "сините" дължат много пари към различни институции, включително и към НАП. Преди месеци имаше и твърдения, че клубът трябва да внесе голяма част от дължимата сума до края на тази година.

"Това с твърдите срокове и суми не е винаги точно така. Фактът е, че към момента клубът е изряден, тъй като се плащат заплати, осигуровки и ДДС. Въпросът е какво правим със старите задължения? Ясен план все още няма и това ще бъдат темите през следващите седмици, когато ще организираме структурите на управление. Ще комуникираме и с привържениците, защото основният приход е от тях", продължи той.

"Феновете разбират нашата ситуация. Днес почти не сме коментирали резултати, защото не сме спортно-техническа комисия. Темата беше отчетът за 2021 година, но говорихме и за тази. Не за левия и десния бек.”

"Напрежение има, но то не е от днес, а от две години. Извървяхме дълъг път, покрихме някои задължения и е нормално да има напрежение, тъй като минахме през хубава година и не искаме да се спънем накрая”, завърши икономистът.