Техническият директор на Българският футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо заяви, че все още е прекалено рано Младен Кръстаич да бъде считан за нов национален треньор.

Разговори се водят с петима души, след като преди това са преминали през обсъждане повече кандидати.

Преди дни стана ясно, че делегация на БФС, начело с Борислав Михайлов и Георги Иванов, е била в Белград за преговори с бившия селекционер на Сърбия.

Георги Иванов, който днес присъства като гост на Общото събрание на Професионалната футболна лига, потвърди заседанието на Изпълнителния комитет на БФС в края на месеца като времето и мястото за взимане на крайното решение.

Попитан дали не само с Кръстаич, а и с другите кандидати е имало разговори и вечери, Иванов отговори утвъртиделно. По време на разговорите обаче са били обсъждани и идеите, които треньорите имат.

"Обсъждаме не само името на Кръстаич, разглеждаме и кандидатури на български треньори. Не е коректно да споменавам имена. Водим разговори с около 5 човека, но накрая на месеца ще бъде взето решението и то ще бъде взето от Изпълнителния комитет", каза още Иванов.

"Всеки кандидат се преценява според визията му за националния тим и дали ще съвпадне с нашето. Искаме да е нещо различно, тъй като последния цикъл от мачове беше разочароващ. Желаем да изградим стил и да имаме резултати, които поне да отговорят на нивото на футболистите, с които разполагаме. Тъй като в момента не е така", добави бившият нападател.

Георги Иванов повтори нещо, което се знае от доста време, а именно създаването на седем тренировъчни центъра за подобряване на нивото на момчетата с футболен потенциал за развитие.

"Ще разработим единна програма за националните отбори, която да следваме. Надяваме се до 2-3 години да има видими резултати. Подобна програма обаче не може да бъде спусната на частни клубове. Така че те си решават как да работят. Методиката се изработва на база на това, с което разполагаме.

Започваме с 14-годишните, за да систематизираме основни правила от тактическо и техническо естество. Физическата подготовка у нас е под всякаква критика. Дори на националните състезатели е като на отбор от Втора лига", коментира Гонзо.