Приетите посред нощ на второ четене от правната комисия промени в Изборния кодекс станаха повод за декларация на "Продължаваме промяната", произнесена на шефа на парламентарната група Андрей Гюров. Той окачестви приетите промени като "покушение срещу демокрацията".

"Дотук със загрижеността за висока избирателна актвност.", заяви Гюров.

Той припомни и някои от приетите промени - премахването на район "Чужбина", изискването за повече заявления за отваряне на секции в чужбина.

"Това няма да навреди на добре смазания модел в Турция с автобуси на фирми от обръчи на ДПС", изтъкна Гюров.

И допълни:

"Хартиената мафия мина през изборния кодекс, премахна обществения съвет към ЦИК, премахва машинното гласуване. Вече нищо не гарантира вашия вот. Машините няма да пазят никакви данни, те са принтери на бюлетини. Печатат бюлетината и после ГЕРБ и ДПС броят, премахват неудобните бюлетини. Те са измсислил тази схема".

Гюров посочи, че от вчера БСП официално се е завърнала в статуквото.

"Тази битка не приключи тази нощ, нито при гласуването в зала. Тя ще продължи по улиците. Няма българкси гражданин, който да приеме тази гавра", каза Гюров.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ стана да отговори, при което от "Продължаваме промяната" напуснаха залата.

"Мафията напуска", заяви Карадайъ под бурни аплодисменти.

Той отново припомни, че Кирил Петков е нарушил Конституцията и така се е настанил "на терена на политиката".

"В явно нарушение на закона пребиваваха във властта, барабар с машинациите на машините. Искат  да  ограничат правото на българските граждани да гласуват и това според тях е демокрация. Това е един нормален ред, съществува в цял свят, в цяла Европа", каза още Карадайъ.