В Запорожката област една от артилерийските части на руската армия хвърли бомби срещу собствени позиции, предаде "Укинформ". В резултат един руски военен бе убит, а двама бяха ранени. Това съобщи областната военна администрация на Запорожието.

"Някои подразделения на ракетната артилерия на руските окупационни сили не подкрепят съвсем провеждането на така наречената "специална операция" и подсъзнателно помагат на Въоръжените сили на Украйна, като извършват демилитаризацията над собствените си руски окупационни сили. Наскоро окупационното подразделение на РСЗО е нанесло огнево поражение на позициите им в близост до населеното място Нескучное. В резултат на "прицелен" огън един окупатор е убит, двама са ранени. Потвърдено е унищожаването на склад с боеприпаси на противника".

През изминалото денонощие Русия 53 пъти е обстрелвала позиции на украинските военни в Запорожката област. Според местната полиция през последните 24 часа има данни за разрушена гражданска инфраструктура в районите на Новониколаевка, Новодаровка, Темировка, Новокарловка, Новопрокоповка, Преображенка, Орехов, Степногорск, Таврийское. 

През изминалото денонощие в областта е извършена евакуация на цивилното население от временно окупираната територия. Евакуирани са 1647 души, от които 436 деца.