Да направиш правителство в България се оказва по-трудно и от това да събереш читав национален отбор по футбол. Търчат като улави депутати и футболисти насам-натам, а шансът все не е на наша страна.

И непрекъснато конгреси, изявления, статуси във фейсбук... А накрая колкото и да въртим и сучем, все Боби, пардон Бойко изплува отгоре. Като да не казвам какво.

Напоследък и Боби, и Бойко са все в предизборна кампания. Ама Боби поне жена му си го държи в къщи, а Бойко, горкият ерген, като развързан търчи из провинцията. Човек да го е страх да иде някъде извън София - ще му изскочи изневиделица Борисов и ще го натисне да се снима с него. Оня ден едни роднини в южна България не можаха да си погребат дедото - като видял върволица от хора, експремиерът веднага дотичал и почнал да се фотографира с всеки. Няма искаш-не искаш, суплесче, извива ти вратлето, запушва ти устата с яка десница и щрак!

Освен че се снима, обикаля читалищата и държи речи. Тоя човек нетфликс няма ли си в Банкя, че като му доскучее да си пусне телевизора, а да не се явява самият той по него? За такива като Бойко една колежка казваше: „Остави го, горкото, жена му явно не му дава да говори вкъщи“. 

Трябва да му признаем на Борисов обаче, че се развива и вече не само много говори, ми и на всякакви езици. Допреди година-две на чужд език само конграчулейшън знаеше. Сега го слушам, вече и на френски говори. Излиза днес в Бургас пред фенове и крещи: „Вдигнаха цените на петрола, нефта, хляба, олиото и, както казват французите - ецетера!“ (и така нататък, б.а.). Оратор, че и полиглот!

Хубаво е човек да види, че политиците в родината му напредват. Един друг стар познайник също отбелязва напредък в развитието си. Вчера Волен нападнал Първо районно в София, за да бие полицайката от катастрофата на Семерджиев. Обаче тоя път полицаите взели, че го набили него. Един път да е прав тоя човек и глей как се отнесоха с него. 

Не стига, че го набиха, ми и парите му спряха. Тия сатани от „Продължаваме промяната“ първо изгониха касиерката на руското посолство, а след това и запорираха сметките на амбасадата. Ще трябва да се работи, то се е видяло. На Волен специално му предлагам веднага една бизнес идея. Да се преориентира към туризма. Едно време чехите в Прага така развеждаха чуждестранни туристи по местата, свързани с най-голямата им корупция. Сидеров пък може да направи маршрут през всички обекти, които е нападал досега.

Обикаляш с него из НАТФИЗ, БНТ, Първо районно, Второ районно, парламента, няколко редакции, летиш с „Луфтханза“ и бомбардираш стюардесите с фъстъчки, отиваш до Брюксел и минаваш по улицата с ресторантчетата, за да позамеряш околните с топчета хляб, а накрая вдигаш на ура и „Бърза помощ“ в София. Като навсякъде, разбира се, събираш печати. Когато събереш всички печати от туристическите обекти на Волен, получаваш награда барабанче. Може да има маршрут за начинаещи, който обикаляш сам, и за напреднали, по който минаваш с мажоретките на Волен.

Те навсякъде ще крещят: „Какво правите с човека, бе, какво правите с човека, бе“ и ще раздират драматично фланелките си на “Филип Плейн“, докато ти от срам ще залягаш под масите. Гарантирано, никъде няма да останеш незабелязан, а може и теб да те понабие полицията. Скучно няма да е. Да не говорим, че като нищо някоя партия ще те припознае за партньор и току-виж, направиш и политическа кариера. Няма нужда да се интересуваш от политика или икономика, важното е да си достатъчно шумен. Даже, колкото по-малко разбираш, толкова по-нависоко ще се издигнеш. Шеф на пътищата, на парламента, в краен случай на „Пирогов“ - що не.

Няма да е по-трудно от това да държиш предизборни речи на френски, например. Да не мислите, че на Борисов му е лесно? Едно време, когато още бе главен секретар, пред журналисти Бойко Борисов веднъж се поотпусна и си призна: „Едно време майка ми като ме караше да уча езици - аз, не! Мачле! И сега зор. А езици си трябват. Седим оня ден аз, Педро от Интерпол - Мадрид и Джон от Интерпол - Лондон и те се чудят как да спрат източването на карти от банкомати. Това си е номер на нашите, интелигентна работа. Не могат да ги хванат. Викам аз Пешо от техниците - знаете ли го? Оня с големите уши, знае английски! Показа им той как да си защитят картите, ония хлъцнАха и всичко се оправи! Абе умна нация сме ние, всичко ни е на ниво.“

Това си е автентичен реален разговор, от който заради малолетната публика изключвам само частта за човешките нужди на един главен секретар и трудността заради тях да си назначи секретарка. Оттогава много време мина, Борисов най-сетне е послушал майка си и е научил няколко езика. Конграчулейшън, Бойко и ецетера!