Медиите, които доскоро поддържаха Доналд Тръмп, започнаха да му обръщат гръб. Като таблоидът „Ню Йорк Пост“, който също е част от империята на Мърдок, на която преди можеше да разчита бившият президент, но явно вече е загубил благоразположението й.

Десният таблоид реагира с хаплив сарказъм на подновената президентска кандидатура на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Вестникът съобщи за това с малко съобщение в долната част на първата си страница, като просто написа "Мъж от Флорида прави изявление" и препрати читателите си към страница 26.

Там в кратък текст, изпълнен с ирония, се казва: „Само 720 дни преди следващите избори пенсионер от Флорида изненадващо обяви във вторник вечерта, че се кандидатира за президент.“ „Запаленият играч на голф Доналд Джей Тръмп“ е направил съобщението, „което никой от политиците не очакваше“, в Мар-а-Лаго, "неговият курорт и библиотека за класифицирани документи“.

„Ню Йорк Пост“ намеква за аферата с тайните документи, които Тръмп е занесъл в имението си Мар-а-Лаго в щата Флорида след престоя си в Белия дом. Таблоидът също така подчертава, че ако Тръмп спечели изборите през 2024 г., той ще бъде на 78 години - на същата възраст, на която е бил сегашният Джо Байдън, най-възрастният президент в историята на САЩ, когато е встъпил в длъжност. „Нивото на холестерола му е неизвестно, но любимата му храна е пържола на скара с кетчуп.“

Във вторник вечерта Тръмп обяви в Мар-а-Лаго, че ще се кандидатира отново на президентските избори през 2024 г. и ще си върне Белия дом. Съобщението беше очаквано. Но това се случи в момент, в който десният популист е в политическа криза след слабото представяне на републиканците му на междинните избори миналата седмица.

Медиите на консервативния милиардер Рупърт Мърдок - освен „Ню Йорк Пост“, вестник „Уолстрийт джърнъл“ и консервативният новинарски канал "Фокс нюз" - вече се дистанцираха от Тръмп след междинните избори и го нарекоха "губещ" от страна на републиканците. От друга страна, в предишни години те са се отнасяли много положително към десните популисти.

Наблюдателите не пропуснаха да отбележат факта, че във вторник вечерта „Фокс Нюз“ постоянно прекъсваше прякото излъчване на продължилата повече от час реч на Тръмп и оставяше водещите си да кажат своето мнение.

Тръмп ще се изправи в първичните избори на републиканците за президентската номинация през 2024 г.