Американската социална мрежа Twitter обяви, че затваря офисите си напълно до понеделник, 21 ноември. Никой няма да може да влезе днес или през уикенда, защото достъпът с карти е спрян.

"Благодарим за вашата гъвкавост. Моля, продължете да спазвате политиките на компанията, като избягвате да обсъждате конфиденциална информация в социалните мрежи, медиите или другаде", пише в съобщението до служителите.

Тази седмица новият собственик Илон Мъск обяви, че всеки оставащ в Twitter трябва да обещае да работи "дълги часове" (американски евфемизъм за извънреден труд) и с "висок интензитет" - или да напуска. Междувременно уволни множество служители, критикували го открито в социалните мрежи. А според някои от наетите - и много други, които са обсъждали проблемите с неговия подход във вътрешни чатове на персонала, уж затворени за мениджмънта.

Мъск даде срок на служителите си да решат до днес - дали ще напуснат (с три заплати) или ще останат. Все още не е ясно колко ще откажат неговия призив, но множество от работещите или вече уволнените твърдят, че са стотици.

Ако Twitter загуби твърде много служители, това може да доведе до риск за функционалностите на платформата. Мъск вече отстрани 3700 души - близо половината от наетите. Още 5000 души, работещи като външни контрактори, също са отстранени.