Банкси даде ново доказателство за присъствието си в Украйна. Преди часове той пусна видео от няколко места в разкъсваната от война страна, както и показа още няколко нарисувани от него стени.

В сегашната публикация има и репортажни моменти. Жена с дете, застанали сред разрушени от руските въздушни атаки сгради, говори за многото жертви от войната. Обяснява, че една от постройките е била детската градина на момиченцето, което се разплаква. А майка му казва: "Падна бомба тук. Загинаха много хора. Не плачи, миличка, толкова сълзи изплакахме. Не ни останаха".

"В солидарност с украинския народ", гласи видеото.

Освен вече показаните изображения на гимнастички, малко момче, което мята на земята с хватка от джудото фигура, силно приличаща на Путин, деца, които използват за люлка метални елементи, сега той показва още няколко от графитите си. Сред тях тях жена с ролки на главата и противогаз, както и неговата версия на "Иди на*уй" с военна машина със знака Z.

Преди дни Банкси пусна няколко изображения от рисувани стени с лаконичния надпис "Бородянка, Украйна". Бородянка, населено място близо до Киев, пострада много тежко в началото на войната. След като Украйна си я върна от руските войски, там подобно на Буча и Ирпин бяха открити масови гробове на цивилни граждани.