Феновете, които ще посетят мачовете от Мондиал 2022 в Катар, ще отделят близо 40 процента повече за билети в сравнение с тези, които са присъствали в Русия 2018.

Билетите за финала струват средно 684 британски лири (812 долара), показва проучване.

Докато привържениците в Русия плащаха средно 214 лири, двубоите в Катар излизат средно 286 лири, според изследване на Keller Sports.

Това прави цените на първия в историята Мондиал в Близкия изток най-високите за последните 20 години на Световни финали.

"Световното първенство в Катар вече се счита за най-скъпото досега. Твърди се, че изграждането на шест нови стадиона и пълното обновяване на други два в страната са стрували около 3 милиарда долара.

Много повече пари са похарчени за разширяване на инфраструктурата в столицата Доха, като магистрали и реконструкция на международното летище. В тази връзка едва ли е изненадващо, че билетите са на тези цени", се посочва в проучването.

ФИФА не пожела коментар. По-рано тя съобщи, че са продадени близо три милиона билета.

Билетите за Мондиала в Германия през 2006 г. се смятаха за най-достъпните през последните 20 години със средна цена от 100 лири, докато за финала на Олимпийския стадион в Берлин те струваха средно 221 лири.