12-годишният Александър, детето, което изчезна на 11 ноември, изненадващо бе открито на 20 километра от родния си град. Намерен дълбоко в планинско дере, малкият Сашко, който има аутизъм, е с драскотини и леко дехидратиран. Някак се е сдобивал с храна и вода, установяват първите изследвания.

Спасителите му се оказаха двама от доброволците, търсили от ден първи - Милко Михалков и Веселин Георгиев от пернишкия Клуб по пара- и делтапланеризъм. Те отказаха наградата от 100 000 лева, която бащата на Александър обяви вчера.

Програмата, чрез която държавата ни покриваше 25 ст. на литър от базовите горива, ще продължи до края на годината - макар парите да свършват този месец. А догодина ще имаме нова, насочена само към хората с ниски доходи, обяви служебният вицепремиер по икономически въпроси.

Най-малко 437 деца са убити в Украйна от началото на войната, обявиха местните власти, а поне 837 са ранени. Тези данни са непълни - не е ясна ситуацията в окупираните от Русия райони на страната.

Очаква ни най-противоречивото Световно първенство по футбол в историята, разказва спортният редактор на Клуб Z Валентин Маринов, но повечето хора пак ще го гледат.