Няма смисъл да преговаряме със Зеленски, ако не признае разпада на Украйна.

Това обяви бившият руски президент Дмитрий Медведев в един от поредните си задълбочени анализи на войната на Русия срещу Украйна.

"Никой, дори и най-заклетите русофоби - поляците, не приеха непохватните опити обстрелът на Полша да се прехвърли на нас. И това е важен симптом", обяви той.

Бившият държавен глава изброи три причини в подкрепа на "симптома". Ето първата:

"Всички са много уморени от режима в Киев. Особено от невротичния Зеленски, който непрекъснато нагнетява страстите, хленчи, хапе и изнудва нови и нови подаяния с пари и оръжие. Държи се като истерично дете с проблеми в развитието".

Девет месеца след началото на войната Медведев все още вярва, че Западът иска да съхрани отношенията си с Москва. На тази негова увереност се крепи вторият му аргумент:

"САЩ, НАТО и ЕС не искат окончателно скъсване с Русия. Оттам и честите опити за вразумяване на Киев, за тласкането му към преговори".

За финал - бившият президент отново отправя обиди към украинския лидер.

"Зеленски не се нуждае от преговори по очевидни егоистични причини. Те са много опасни за него, както вече беше споменато. В крайна сметка, ако не признае реалността на разпада на Украйна, няма смисъл да се сяда на масата на преговорите. Признае ли - ще го избият неговите националисти, които са свързани с армейската върхушка. И от които го е страх до припадък. Цугцванг."