Апелативният съд в София остави окончателно в ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли в столицата, при която загинаха две млади момичета.

Според съдиите има достатъчно доказателства, които обосновават предположение, че именно Семерджиев е причинил катастрофата, съобщи БТА.

Както е известно, мъжът бе заловен в своя квартира да спи, след като на 5 юли вечерта катастрофира, а част от джипа му - Audi SQ7 уби две момичета пред мол "Парк център" в София.

Пред първата инстанция - СГС Семерджиев твърдеше, че не помни нищо, бил отвлечен, задно с колите си и иска да излезе на свобода.

Днес той въобще не бе доведен от ареста.

Постфактум, той се сдоби с три обвинения от прокуратурата: освен за самата катастрофа, и за шофиране на наркотици на 10 юни, за това, че е карал с фалшива книжка от Швейцария.

На 12 юли са му повдигнати още две обвинения, съобщават от СГП: че в колата му към момента на катастрофата е придобил и държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин с нето тегло 0,65 грама, както и че управлявал МПС и си служил с табели с немски регистрационен номер, издадени за друго МПС.