САЩ и Уелс направиха 1:1 в двубой от гр. "В" на Мондиал 2022 в Катар. Така лидер в групата е Англия с 3 точки и голова разлика 6:2 заради победата си над Иран.

Американците първи имаха шансове за гол. В 9-ата минута Тимъти Уеа, синът на либерийския президент и бивша футболна звезда Джордж Уеа, беше изведен по крилото и центрира, а защитникът Джо Родън игра с глава и беше близо да си вкара автогол, но вратарят Уейн Хенеси реагира и отби.

Последва ново центриране в наказателното поле на "драконите". Джошуа Сарджънт стреля в близкия ъгъл, но уелският страж пак се намеси решително.

Отборът на САЩ поведе в 36-ата минута. Кристиан Пулишич финтира няколко футболисти на Уелс и подаде към Уеа, който остана сам срещу Хенеси и реализира. Първото полувреме бе за янките.

След почивката "драконите" опитаха да изравнят. В 64-ата топката достигна до Бен Дейвис, който стреля с глава, след изпълнение на статично положение, но Мат Търнър спаси. При последвалия ъглов удар Кийфър Мур засече с глава, но кълбото мина над вратата.

В 81-ата минута Гарет Бейл беше фаулиран от Уокър Цимерман в наказателното поле, а главният съдия Абдулрахман Ал-Ясим отсъди дузпа, при която бившият футболист на "Реал" (Мадрид) хладнокръвно изравни резултата.

Минута преди изтичане на редовното време Бренън Джонсън напредна в половината на САЩ, достигна до наказателното поле и шутира, но право в ръцете на Търнър.