Англия записа мечтан летящ старт на Световното - 6:2 над Иран в първи двубой от група В. Другият двубой от карето е по-късно тази вечер и в него се срещат Уелс и САЩ.

За "трите лъва" се разписаха Джъд Белингам в 35-ата, Букайо Сака в 43-тата, Рахим Стърлинг в добавеното време на първата част, а след почивката отново Сака (62-ата), Маркъс Рашфорд (72-ата) и Джак Грийлиш в 90-ата.

За Иран точен бе Мехди Тереми в 65-ата и 90-ата от дузпа, отсъдена с ВАР.

Беше въпрос на време да падне първото попадение, след като Англия удари греда в началото и създаде няколко опасности срещу безпомощния си съперник. На 19 г. Белингам стана вторият най-млад голмайстор за островитяните на Мондиал след Майкъл Оуен, а Рашфорд се разписа едва 49 секунди, след като влезе от скамейката. 

Вратарят на персите Бейранвад получи контузия след сблъсък със съотборник в началните минути. Оказваха му помощ десетина минути, той остана на терена, но бързо се видя, че не може да продължи. 

За Англия тепърва предстоят сериозни битки, а Иран се очертава като един от аутсайдерите на Световното.

Футболистите на Иран не изпяха химна на страната преди началото. Всичките 11 титуляри запазиха мълчание, докато звучеше химнът на стадион "Халифа Интернешънъл" в Доха.

Преди двубоя се смяташе, че ако играчите не пеят, по подобие на други спортисти от Ислямската република, това означава, че те подкрепят протестите в страната.