Чаканото с притихнал дъх събиране на супергрупата (в днешния й вариант) Pantera донесе още една страхотна новина.

Пред ZRockradio Стефан Еленков, управител на Fest Team, съобщи, че по тяхна покана метъл великаните идват за самостоятелен концерт догодина.

Това става реалност на 26 май 2023 г. в зала Арена София, а билетите влизат в предварителна продажба утре, сряда, в 10:00 сутринта. Всички билети ще са онлайн, допълни Стефан, а който иска колекционерски да има билет на хартия, може да го разпечата.

„Допоследно не се знаеше дали изобщо ще дойдат в тази част на Европа, но ние с колегата от Румъния бяхме изключително настойчиви, затова и това са единствените дати в региона.

Заради нашата дата се удължи цялото им турне, тук ще имат и репетиция предния ден“, каза организаторът.

След смъртта на двамата братя - "Даймбег" Даръл и Вини Пол бандата обяви очакван с огромен интерес реюниън.

На китарата ще е брадатият магьосник на Ози - Зак Уайлд, а барабанист - Чарли Бенант, машината от "Антракс".

Безкомпромисният квартет с вокалист Филип Анселмо и басист Рекс Браун бързо се издига до огромен световен успех през 90-те години на миналия век с множество златни и платинени албуми, разпродадени турнета, брутални изпълнения на живо и четири номинации за „Грами“.

И до днес техните метъл шедьоври са крайъгълни камъни на тежката музика – Cowboys From Hell, Vulgar Display Of Power и Far Beyond Driven, който става №1 в Billboard.

Предварителната продажба на билети за концерта на PANTERA в София стартира на 23 ноември в 10:00 сутринта – ексклузивно за членовете на Fest Club. В специална подкатегория на сайта на Fest Team пък, още днес в 10:00, стартира предварителната регистрация.

При попълване на данните си, потребителите ще получат уникален код Fest Club ID, който ще получат броени минути преди началото на продажбите, с който ще могат първи да си купят от билетите от предварителната продажба, която започва в 10:00 в сряда. Активните членове на Fest Club няма нужда да се регистрират повторно. В петък – 25 ноември, отново в 10:00 сутринта, започва и масовата продажба с цени на билетите от 80 до 160 лв. в мрежата на Ticketstation.

Пред дни Франк Бело - басистът на "Антракс", каза, че събирането на тежката банда е огромна новина за метъла, както и че репетициите вървят ужасяващо добре.

А самият Чарли Бенант предизвика истерия, като пусан снимки от първите репетиции.