"Манчестър Юнайтед" обяви, че Кристиано Роналдо напуска клуба по взаимно съгласие и с незабавен ефект. Това означава, че №7 е свободен да си тръгне и да премине в който друг отбор поиска.

Ясно е, че това ще стане след Световното, но няма да е изненада, ако Роналдо стигне до нов договор още преди Коледа.

"Клубът му благодари за огромния принос по време на двата престоя на "Олд Трафод", се казва в официалното съобщение на "червените дяволи".

Преждевременната раздяла бе очаквана, след като преди броени дни Роналдо даде интервю, в което остро нападна ръководството на клуба и мениджъра Ерик тен Хаг, бивши съотборници, че и настоящите, заявявайки, че само трима се държат професионално.

От началото на сезона 5-кратният носител на "Златната топка" рядко бе титуляр, личеше, че никак не му харесва да е резерва. Веднъж той бе пратен да тренира с втория отбор, след като отказа да влезе като смяна и напусна скамейката.

В последните дни се заговори, че "Челси" е подновил интереса си към мегазвездата. През лятото новият американски собственик на "сините" предложи на уволнения по-късно Томас Тухел да опита да привлече нападателя, но германецът отказа.

Големи клубове като "Байерн" и "Реал" (Мадрид) отхвърлиха възможността да привлекат Роналдо - и тогава, и сега.

Роналдо: Винаги ще обичам клуба

"След разговори с "Манчестър Юнайтед" ние се съгласихме да прекратим договора помежду ни. Аз обичам "Манчестър Юнайтед" и феновете, това няма да се промени никога.

Сега обаче е правилното време да потърся ново предизвикателство. Желая всичко най-добро на "Манчестър Юнайтед", казва Роналдо.

Вторият престой на 37-годишния голмайстор продължи малко повече от година. Той подписа с 20-кратните шампиони на Англия през лятото на 2021 г. и изигра 54 мача, в които вкара 27 гола във всички турнири.