Кристиано Роналдо даде първото си изявление след интервюто пред британския журналист Пиърс Морган, с което взриви футболния свят със своята теза за счупените отношения с “Манчестър Юнайтед”.

5-кратният носител на “Златната топка” говори на пресконференция преди първия мач на Португалия на Световното - срещу Гана в четвъртък.

“В моя живот винаги аз съм бил човекът, който е определял кога е най-доброто време да кажа нещо, започна №7. - Не е нужно да се съобразявам какво другите хора мислят за мен. Говоря когато си поискам.

Футболистите ме познават много добре от вече доста години, те знаят какъв човек съм.”

Пред популярния не само във Великобритания Морган Роналдо заяви, че е бил “предаден” от “Манчестър Юнайтед”, който не му позволявал да се изяви.

Той заяви, че не уважава треньора Ерик тен Хаг, тъй като не получавал уважение от нидерландеца. Шефовете на клуба не му повярвали, че през лятото пропуснал част от подготовката заради заболяване на едно от децата си…

Освен това нападна бивши съотборници като Уейн Руни и Гари Невил, а за сегашния отбор на “червените дяволи” е на мнение, че освен него само още двама-трима играчи се държат професионално и са амбицирани подобаващо.

Най-много критики отнесоха шефовете на “Манчестър Юнайтед”, които гледали на клуба само като на маркетингов продукт, нищо повече. Нямало развитие от времето на Алекс Фъргюсън, времето било спряло и т.н., и т.н.

“Ние сме амбициозна група, която е гладна за успехи и фокусирана, продължи Роналдо на въпрос дали смята, че с интервюто си е рискувал да взриви обстановката около португалците на Мондиала. - Убеден съм, че това няма по никакъв начин да ни повлияе.”

Той пропусна тренировки на селекцията, но днес каза, че се чувства добре, готви се на пълни обороти и очаква с нетърпение първия мач.

“Чувствам, че този португалски отбор има невероятен потенциал. Да, можем да станем световни шампиони, но трябва да мислим мач за мач.

Сега предстои да срещнем Гана, така фокусът е в тази посока. Нека вземем победата и ще мислим напред.

Ще видим най-накрая кой е най-добрият. Вярвам, че сме ние, но трябва да го покажем на терена”, завърши Роналдо.

Междувременно във Великобритания продължава да се говори, че “Манчестър Юнайтед” ще прекрати договора на голямата си звезда, като адвокати търсят начин как това да стане така, че да не му плащат 16 милиона паунда, колкото има да получава до юни. Тогава изтича контрактът. Аргументът на "червените дяволи" е, че Роналдо е нарушил клаузи, критикувайки публично треньора и ръководството.

Според “Дейли мейл” клубът ще разчита на добрите си отношения с мениджъра му Жорже Мендеш, за да уреди безболезнено прекратяване, тъй като за всички е ясно, връщане назад няма.