Мексико и Полша завършиха 0:0 в мач от група "С" на Световното. Това бе второ поредно нулево равенство за деня, след като по-рано днес същият бе резултата между Дания и Тунис.

А група С, в която са поляците и "ацтеките", започна много вълнуващо, след като по-рано днес Саудитска Арабия хвърли бомба с 2:1 срещу Аржентина.

В Доха мексиканците бяха по-активни почти през целия мач, но Полша повече съжалява, че не стигна до победата, тъй като в 58-ата минута капитанът Роберт Левандовски изтърва дузпа.

Това е първата пропусната дузпа на Мондиала - или хваната, тъй като вратарят Гийермо Очоа уцели ъгъла и изби.

През първото полувреме и двата отбора бяха изключително предпазливи, като чак след преминаването на първия половин час Мексико се впусна малко по-смело в атака. Чистите положения пред вратата на Войчех Шчесни обаче липсваха.

В 42-рата "сомбрерата" можеха да стигнат до малко случаен гол, когато крайният защитник Хорхе Санчес опита центриране, което обаче летеше точно към горния десен ъгъл на вратата, но Шчесни изби в корнер.

Второто полувреме отново започна с малко по-активна игра на тима от Централна Америка, но в 52-рата минута грешка при изнасянето на топката позволи на поляците да я откраднат и да я подадат към Роберт Левандовски. Той влезе в двубой с Ектор Морено, като и двамата паднаха в наказателното поле.

Съдията Крис Бийт остави играта да продължи, но след малко бе извикан да прегледа ситуацията с ВАР. Австралиецът промени отсъждането си и даде дузпа. Една от големите звезди на Мондиала обаче не успя да открие сметката си в Катар.

Това развитие отвори мача и в следващите минути играта стана по-динамична. Мексиканците започнаха да действат още по-умерено. В 64-тата минута Хенри Мартин пробва да изненада Шчесни с далечен удар, но полският вратар спаси майсторски. 

Десет минути по-късно Якуб Кивиор засече опасно центриране в наказателно поле, но не успя да намери рамката на вратата на Очоа.