Франция разби Австралия с 4:1 в мач от група D на Световното в Катар. На стадион „Ал Жануб“ французите допуснаха гол още в 9-ата минута, когато Крейг Гуудуин се разписа за „кенгурата“.

Световните шампиони обаче не се притесниха, вдигнаха оборотите и последваха попадения на Адриен Рабио, Оливие Жиру (два) и Килиан Мбапе. С двете си попадения Жиру, който играе на мястото на контузения и отпаднал от сметките Карим Бензема, изравни головия рекорд за "петлите" на величието Тиери Анри - по 51.

В другата среща от групата Дания и Тунис завършиха 0:0, като въпреки нулите мачът предложи динамика и интересно надиграване. Африканският отбор не отстъпваше.

В 9-ата минута Хари Сутер с диагонален пас намери Матю Леки отдясно, а той центрира в наказателното поле, където Крейг с мощен удар откри резултата. Защитникът Люка Ернандес се контузи в опит да спре Леки и бе принудително заменен от брат си Тео. Той се включи отлично и има заслуга за обрата.

Футболистите на Греъм Арнолд получиха възможност за втори гол, но Мичъл Дюк стреля край рамката.

В 27-ата минута Франция изравни, след като Тео Ернандес центрира в наказателното поле, а Адриен Рабио с глава прати топката в мрежата на Матю Райън. Пет минути по-късно „петлите“ стигнаха до 2:1. Рабио отне топката от защитник на Австралия и намери Оливие Жиру на празна врата - 2:1.

До края на полувремето французите създадоха още няколко интересни ситуации пред Райън, но до промяна в резултата не се стигна. В добавеното време Азиз Бехич асистира на Джаксън Ървайн, който прати топката в гредата. 

През второто полувреме натискът на Франция продължи. Чуамени и Жиру пропиляха отлични възможности. В 68-ата минута Усман Дембеле проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Мбапе надскочи Сутер и с глава остави своя отпечатък в сблъсъка - 3:1. 

В 72-ата минута Жиру вкара втория си гол в мача и четвърти за своя отбор. 

Поне тази вечер пролича, че липсата на асове като Пол Погба, Нголо Канте и Бензема не е проблем, поне не срещу съперници като Австралия.