Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това става известно от резервация, направена от негови представители в един от най-добрите ресторанти, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали", научи БТА от служебния министър на туризма Илин Димитров.

Вчера министърът на туризма Илин Димитров покани Илон Мъск да посети България, чрез Twitter и Facebook, след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща Белоградчишката крепост. Снимката на "Калето" е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост. Мъск обаче я помисли за замък от компютърната игра Elden Ring.

Туитът на Мъск доведе до вълна от покани към милиардера да посети страната ни, сред които на представители на местната власт, както и на служебния вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов. Това вероятно е допринесло за решението на най-богатия човек в света от негово име да бъде направена резервацията.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекта на България. От началото на тази година е посетена от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

В своя публикация във Facebook министър Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на Cosplay фестивал всяка година.