Не се случва често футболист, при това на Световно, избран за Играч на мача, да каже, че не е заслужавал наградата. Че е избран само заради името си. Снощи го направи Кевин де Бройне, който заслужи признанието, статуетката, а и парична премия след двубоя Белгия - Канада (1:0).

Един от най-силните европейски отбори спечели, но не убеди, че е фаворизиран. Миши Батшуай реализира в края на първото полувреме, но в началото на срещата "кленовите листа" пропуснаха дузпа (Тибо Куртоа отрази удара на Алфонсо Дейвис) и като цяло изнесоха много силен мач.

Признанието на Де Бройне, звезда на "Манчестър Сити", не е изненада, той е известен със скромността си, а е сред най-добрите в света вече от години.  

"Не мисля, че изиграх силен мач, не знам защо взех наградата за най-добър - може би заради името ми. Просто не играхме добре като отбор, особено през първото полувреме. Започнахме много зле, не успяхме да пробием пресата на съперника. Не играхме добре, включително и аз, но намерихме начин да победим", каза Де Бройне на пресконференцията след мача.

Плеймейкърът осъществи само 23 от 33-те си подавания (70 процента), въпреки че все пак създаде четири положения, три повече от който и да е от неговите съотборници.

"Трябва да играем с по-къси пасове и да преминем пресата на съперника, но не мисля, че бяхме достатъчно смели, за да намерим този стил. На полувремето коригирахме някои неща и заиграхме по-добре", добави Де Бройне.