Собственикът на частната военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин изпрати "кървав" чук на Европейския парламент. Така бизнесменът отговори на новината за възможното признаване на военната му компания за терористична организация.

Адвокат на Пригожин донесъл калъф за цигулка на среща с руски военни блогъри, като вътре в него имало чук със следи от фалшива кръв. Според пресслужбата на компанията на Пригожин "Конкорд", "информационният куфар за изпращане в Европейския парламент" е бил предаден на представител на канала в "Телеграм" CYBER FRONT Z.

Именно с чук беше убит бившият затворник Евгений Нужин. Той беше вербуван от ЧВК за участие във войната в Украйна и се предаде, след което се върна обратно в Русия. За назидание главата на Нужин бе брутално премазана с чук, като видео от екзекуцията се появи в канал на "Телеграм", свързан с "Вагнер".

Първоначално Пригожин приветства действията на своите войници. По-късно изрази възмущение от екзекуцията и от съмненията, че групата му може да има нещо общо с убийството.