Неймар, една от звездите на националния отбор на Бразилия, е с изкълчен глезен от снощния мач със Сърбия и ще пропусне двубоя с Швейцария, както и последния в груповата фаза, съобщи тимът на "селесао". Асът премина медицински преглед, който потвърди опасенията от снощи.

Все пак добрата новина е, че контузията не е много сериозна, Неи най-вероятно ще продължи на Мондиала. 

"Неймар и Данило минаха прегледи в петък следобед. Двамата се прибраха в хотела и ще продължат възстановяването си с кинезитерапия", написаха от федерацията в комюнике.

Така и Данило ще е извън строя срещу Швейцария в понеделник от 18:00 часа. 

Неймар напусна терена куцайки, след сблъсък с Никола Миленкович. Снимките с подутия му глезен изплашиха феновете в Бразилия. Лекарят на Бразилската федерация Родриго Ласмар потвърди, че той е с изкълчен глезен, като заяви, че "трябва да се изчака между 24 и 48 часа за окончателна диагноза".

Рентгенът все пак е показал, че той и Данило имат леко увредени връзки на глезените, но състоянието им не е обезпокояващо. То изисква почивка и адекватно лечение.

Снощи Неймар напусна стадиона, като куцаше леко и не отговори на въпросите на репортерите.

"Спокойни сме, Неймар ще играе отново на това Световно първенство, особено ако отидем на осминафинал", лаконичен бе селекционерът на петкратния световен шампион Тите.