Един от най-интригуващите мачове от първата фаза на Световното между Англия и САЩ не оправда очакванията, че и разочарова - 0:0.

Така в гр. В тимът на “Трите лъва” остават начело с 4 точки, следва Иран с 3, САЩ има 2 т., а Уелс е с 1 т. В другия двубой днес персите се справиха с “драконите”.

Предстои вълнуващ епилог: Англия - Уелс и САЩ - Иран.

В безличния мач - особено второто му полувреме, повече разочарова британският тим.

А първото бе обещаващо. Хари Кейн направи пропуск в самото начало след пас на Букайо Сака. Островитяните бяха по-активни още известно време, но от средата на полувремето съперникът успя да им противодейства и на свой ред тръгна в атака.

26-ата минута непокритият Уестън Маккени получи топката на метри от вратата на англичаните, но прати топката над напречната греда. Секунди по-късно Юнус Муса отправи точен удар от далечно разстояние, но в ръцете на Джордан Пикфорд.

Натискът на САЩ продължи и играчът на "Челси" Кристиан Пулишич бе следващият, който опита да вкара. Той получи топката на границата на наказателното поле и стреля, но тя се отби от напречната греда.

Англия се измъкна и в края на полувремето, когато Сержиньо Дест стреля от много удобна позиция в наказателното поле, но Хари Магуайър подложи крак и изби топката. Гонгът спаси отбора на Гарет Саутгейт.

В заключителните секунди пък Мат Търнър отрази фронтален удар на Мейсън Маунт и първата част завърши при нулево равенство.

През второто полувреме Англия успя да изнесе играта по-напред, но не стигна до нищо повече от това. Натискът на янките стихна. Имаше центрирания и удари отдалеч, но не и смислени атаки на висока скорост.

Изглеждаше, че двата отбора решиха да заложат на сигурността и да не търсят победата с повече рискове. В самия край Хари Кейн с глава пропусна да донесе незаслужени три точки на своя отбор.

Британците останаха без победа над САЩ на Световно в цялата история.