Неизвестни хакери хакнаха сайта на българското президенство и на министерския съвет, и като страничен ефект въведоха електронното управление след десетилетия напълно легални и абсолютно напразни опити това да стане.

Внезапно административните услуги в България започнаха да стават изцяло по електронен път, таблата на спирките на градския транспорт взеха да показват истинското време, в което рейсът или тролеят ще дойде, а хората в Горна Оряховица отбелязаха с парад пристигането на първия влак без закъснение от 42 години насам.

Разтревожени от тази атака, целяща да разруши най-ценните български традиции, народните депутати се събраха на извънредно заседание, на което в продължение на 48 часа спориха дали въпросното заседание наистина е извънредно или не отговаря на тези критерии и не може да бъде наричано безотговорно така.

В крайна сметка два шамара и един стол в главата на един от заместник-председателите прекратиха дебатите, но за съжаление репортерите, пратени да отразяват заседанието с неясен статут, вече си бяха тръгнали и така и не се разбра кой е посегнал на зам.-председателя. Не е ясно и кой точно  е пострадалият, тъй като заради удара е получил амнезия и не може да си спомни нито как се казва, нито от коя партия е. Всеки опит да поведе отново заседанието се проваляше заради репликите му „Риен не ва плу“ и „Който не плаща, не играе“.

Не помогнаха дори самоотвережните опити на негова колежка да го оправи, допирайки до слепоочията му вълшебна флашка и изричайки магическите слова: „Код, машини, компютър, уравнение с две неизвестни, повтарям – код, машини, компютър, уравнение с две неизвестни“. Тази магия тя успяла да отнеме лично от съпредседателя на опозиционна партия, благодарение на умението си да чете дори неразбираеми думи по устните.

В един момент магическият сеанс бе прекъснат от лек токов удар, появил се незнайно откъде. Късото съединение разтърси зам.-председателя и тупира прическата на депутатката, което в крайна сметка върна паметта на жертвата, но пък стана причина спасителката да започне да говори в по-горна октава и на 48 оборота. Оказа се обаче, че токовият удар е блокирал и компютрите на държавната администрация, с което хакерската атака бе преодоляна и нещата се върнаха към нормалното си състояние.

Междувременно БНТ обяви, че има рекорден рейтинг на глеадемост, но не, както са очаквали, заради излъчването на Световното първенство по футбол от Катар, а заради къде по-вълнуващите и напрегнати схватки в парламента в София.

Но и не може да се отрече, че съревнованието за зрителсикя интерес между двете зрелища е голямо. В Катар, например, като зрели круши падат световни шампиони, побеждавани от съвсем незначителни за световния футбол съперници. Аржентина загуби от Саудитска Арабия, а Германия от Япония.

Това е причина и да тръгне слух, че това Световно първенство всъщност е снимано за „Нетфликс“ и резултатите са нагласени спрямо квотите. Единствен проблем засега е забраната на Катар да се говори открито за проблемите на хомосексуалните. Е, и жените не са много на почит по трибуните, но това обикновено не пречи на никого.

„Не разбирам защо жените трябва да гледат футбол, след като могат да си гледат и децата“, заяви капо ди тути капи на ФИФА Джани Инфантино.

След известен натиск върху Катар обаче емирството отстъпи поне донякъде и допусна зрителите по трибуните да носят цветни облекла с риск цветовете да напомнят дъгата, а дъгата да напомня на хомосексуалните. Възможно е обаче и това да е замисълът на сценаристите от „Нетфликс“, защото всеизвестно е, че който гледа дъгата, рано или късно се събужда обратен.

Вероятно на края на това Световно първенство емирът на Катар ще се ожени за четирима емири от съседни четири емирства и така в региона ще настане мир и благоденствие.