Полша победи Саудитска Арабия с 2:0 в мач от втория кръг на група "С" на Световното. Пьотр Желински и Роберт Левандовски донесоха успеха на поляците с голове преди и след почивката.

Това бе първи гол на Лева на Световни финали. При 1:0 пък Войчех Шчесни спаси дузпа.

Той и съотборниците му събраха 4 точки, докато саудитците, тръгнали със сензационното 2:1 над Аржентина, останаха с три преди последните мачове от групата другата седмица. "Албиселесте" и Мексико играят от 21 часа тази вечер. 

В първите минути играта бе по-накъсана от нарушения, като нямаше чисти положение пред двете врати.

Полша откри в 39-ата. Тогава вратарят Шчесни даде начало на бърза атака, която премина по дясното крило чрез Мати Кеш. Топката стигна до Роберт Левандовски, който изпревари вратаря Мохамед Ал Оуаис и от аутлинията върна топката към Пьотр Желински, който с мощен шут вкара под напречната греда.

В последната минута на първата част Саудитска Арабия получи право да изпълни дузпа. Ал Шехри бе фаулиран от Билек, като съдията Сампайо даде нарушението, след като се консултира с ВАР. Ал Бурикан стреля по земя, но Шченсни изби с дясната си ръка, а по-впечатляваща бе намесата му при добавката на Ал Бураик - успя да прати кълбото в корнер.

В 55-ата минута защитниците на Полша се засуетиха и не успяха да изчистят топката, която попадна у Ал Давсари, който стреля, Шченсни изби с крак.

В 63-ата Милик пропусна да вкара втория си гол - нацели напречната греда.

Веднага след това Роберт Левандовски засече успореден пас, като стреля с десния крак, но топката се удари и в левия му крак и завърши в страничния стълб на вратата.

В 82-рата минута голмасторът на Европа подпечата победата на поляците. Той се възползва от груба грешка на Абдулелах Ал Малки, който не успя да овладее топката, открадна му я и останал сам срещу вратаря с левия крак стреля покрай него. Така в шестия си мач на Мондиал Лева най-сетне успя да се разпише.