Лео Меси отговори на критиките със страхотен гол и асистенция, така Аржентина спечели първия си мач на Световното - 2:0 срещу Мексико от група С.

“Албиселесте” тръгна с шокиращо 1:2 срещу Саудитска Арабия, така №10 и тимът дори бяха отписани от не малко хора. Сега Аржентина има 3 точки и в последния мач срещу Полша (4 т.) ще се опита да спечели отново, за да избегне Франция на осминафинал.

Саудитска Арабия също е в играта със своите 3 т., а теоретичен шанс има и Мексико (1 т.).

Пред близо 90 хиляди зрители на ст. “Лусаил” Аржентина и Мексико изнесоха битка, без кой знае колко качествен футбол. Не може да се каже, че играта на Меси и компания спореше много. Но особено след почивката един от фаворитите показа характер.

Преди почивката не се случи почти нищо интересно и пред двете врати. Мексико не изневери на дефанзивния си стил, а Аржентина отново уплаши феновете си с безсилие в атака.

“Гаучосите” обаче излязоха по-амбицирани след почивката и заиграха по-раздвижено и на по-висока скорост. В 51-ата минута Меси получи възможност от свободен удар, ала не уцели вратата.

Лео напомни за класата си в 64-ата минута. При атака на “албиселесте”, може би за първи път от началото на двубоя №10 бе оставен непокрит пред пеналта и с премерен удар прати топката в долния ляв ъгъл - 1:0.

Мексико най-сетне тръгна по-смело в атака, опита натиск, но стигна само до центрирания от статични положения.

Всичко свърши в 87-ата минута, когато Енцо Фернандес получи къс пас от Меси от корнер, след което финтира Ерик Гутиерес и с диагонален прехвърлящ удар не остави шанс на вратаря Очоа - още красота и 2:0. Това бе най-посетеният мач от началото на Световното.

По-рано днес Полша победи със същия резултат саудитците. Предстои голям финал в групата, както и битка между Меси и Левандовски. Лео изравни Диего Марадона по мачове (21) и голове (по 8) на Мондиали.