Ще бъде трудно да се намери значима политическа фракция в България, която през последните 20 и няколко години да не се е облагодетелствала от "спонсорството" на руските енергийни компании "Лукоил" и "Газпром". Да очакваме точно от Радев да прекрати пряката колониална зависимост на институционалните политически решения на България от Москва би било непростима наивност.

Този път "Дондуков" 2 решава поредната задача на метрополията - как да измамим ЕС и да заобиколим спирането на руския нефт и произведените от него продукти на европейския пазар. За тази цел е измислена поредната примитивна "врътка" за заобикаляне на европейските правила чрез произволно разширяване на "дерогацията".

Московските слуги се "отличиха" дотам, че се стигна до немислимото - "Лукоил" щял да плаща данъци в България. Ти да видиш! Къде се е чуло и видяло метрополията да плаща данъци на колонията си!?

Работата е там, че никой не се противопоставя на Радевата врътка около европейското ембарго на руския петрол. Очевидно в България няма партия, която безболезнено да може да каже - правилата, приети от ЕС за спиране на руския петрол са в полза на българския национален интерес.

Няма отърване от тази кремълска проказа и от уродливите й български слуги. Трябва самата империя да се срине до основи, та и ние да имаме някакъв шанс. Въпреки че какъв шанс - руските слуги с удоволствие ще станат китайски или всякакви други, само и само да продължава бизнесът с продажбата на България за паница леща.