Снощният мач от гр. С между Аржентина и Мексико (2:0) се е играл пред 88 966 зрители и това е най-многобройната публика на мач на Световно от 28 г. насам, обяви ФИФА.

Поставяме това донякъде под съмнение заради ставащото от началото на първенството в Катар. Организаторите оповестяват рекордни стойности за стадионите - за посещаемост дори над капацитета им, а с просто око се виждат празни места. ФИФА даде обяснение за това, че арените всъщност били по-големи като места на трибуните. 

Сблъсъкът между латинците е привлякъл с няколко хиляди повече, отколкото срещите Аржентина - Саудитска Арабия (1:2) и Бразилия - Сърбия (2:0).

В новата история на Мондиалите най-много зрители е имало на финала на "САЩ '94" между Бразилия и Италия - 91 194 души на ст. „Роуз боул“ в Пасадена, Калифорния.

Рекордът държи решителният за световната титла мач (не е финал заради по-различния формат тогава) в Бразилия през 1950 г., между тима на домакините и Уругвай (1:2) стадион „Маракана“ в Рио - 173 850 зрители. Според някои футболни историци на трибуните е имало дори повече публика, но никой никога няма да може да каже колко точно.