Испания и Германия направиха 1:1 в ключовия сблъсък на група Е и цялото Световно. Равенството, както и днешната победа на Коста Рика над Япония (1:0), оставиха 4-кратните шампиони в играта.

Испания е начело с 4 т., следват Япония и Коста Рика с по 3, а Германия има 1. Развръзката ще дойде с мачовете Испания - Япония и Германия - Коста Рика за финал на групата.

Две резерви вкараха головете в гросмайсторско надиграване между отбори със сходни стилове. Може да се каже, че резултатът е справедлив.

Алваро Мората изведе испанците напред, а Никлас Фюлкруг изравни за Маншафта в края. Можеше да стане 2:0, но и 1:2.

В седмата минута след многоходова атака топката стигна до Дани Олмо отляво, крилото нанесе мощен удар, а Мануел Нойер успя да избие топката с една ръка и тя рикошира в напречната греда.

В 26-ата Феран Торес бе намерен в чудесно положение, но левият защитник на Германия Давид Раум бързо се върна и блокира удара му.

Малко след като мина половин час игра Феран направи голям пропуск, но бе отсъдена засада на Дани Олмо, който му асистира. Постепенно Германия започна да играе все по-уверено, да си подава топката и застрашава своя противник.

В 39-ата минута Антонио Рюдигер засече мощно с глава центриране от пряк свободен удар и вкара топката във вратата. Радостта на централния защитник обаче бе кратка, защото попадението не бе признато заради засада.

В 42-рата минута отново Рюдигер затрудно вратаря на Испания от воле, но Унай Симон хвана топката. В духа на края на първата част, германците започнаха по-добре след почивката, пресирайки съперника си “високо”.

В 56-ата минута вратарят на Испания Унай Симон сбърка при изнасянето на топката, но след това се реваншира, като блокира силен удар на Джошуа Кимих.

И Испания поведе в период, в който Маншафтът стоеше по-добре. След малко повече от час игра влезлият от скамейката Алваро Мората откри резултата с едно от първите си докосвания на топката. Той получи пас от Жорди Алба отляво, изпревари Никлас Зюле и с техничен удар в близкия ъгъл простреля Нойер.

"Ла Роха" бе близо до втори гол почти веднага след това, но Марко Асенсио стреля от удобно положение над вратата.

В 72-рата минута Мусиала направи хубав пробив отдясно, но Никлас Фюлкруг не успя да засече топката. Веднага след това отново Мусиала се измъкна зад испанската защита, но диагоналният му шут бе спасен от Унай Симон.

В 83-тата Германия изравни резултата. След пробив на Мусиала топката стигна до резервата Фюлкруг и нападателят на “Вердер” оплете топката в мрежата на Унай Симон.

В допълнителното време на мача Германия дори имаше чудесен шанс да направи пълен обрат, като Лерой Сане преодоля вратаря Симон на скорост и върна топката от аутлинията, но тя не стигна до Фюлкруг, бе избита от Родри.

По-рано днес Коста Рика успя да изненада мнозина с победата с 1:0 над Япония и направи края на битката в групата завързан. Фулер вкара хубав гол с прехвърлящ удар при единствената добра възможност за тима от Централна Америка. 

Азиатците разочароваха.