Издирваната при свлачищата вчера в Италия българка е загинала, съобщава бТВ като се позовава на потвърждение от перфекта на Неапол. 58-годишната Николинка Балтова от Пазарджик е била на о. Иския, който бе сполетян от бедствието, за да оформи окончателно документите си за пенсиониране. Жертвите на свлачището станаха седем, издирват се пет души.

До късно снощи се съобщаваше за изчезването и на още един българин - придружител на Николинка. Към тази сутрин информацията не е потвърдена.

По информация на бТВ българкат е работела в сферата на хотелиерството и ресторантьорството на туристическия остров. Омъжва се за италианец, с когото се премества да живее в Германия. По разкази на местни жители през последните месеци тя се е завръщала многократно, за да оформи в Италия документите си за пенсиниране. Прибрала се е за последно в началото на миналата седмица - преди бедствието да сполети острова.

Вчера сутринта вълна от кал и отломки опустоши малкия град Казамичола Терме в северната част на острова, като затрупа поне една къща и отнесе автомобили в морето, съобщават италианските медии и спасителните служби.

Операциите по издирването бяха затруднени от продължителните дъждове и силните ветрове, които забавиха и пристигането на подкрепления с ферибот от континента.