ФИФА потвърди, че Кристиано Роналдо не е вкарал първия гол за Португалия при победата над Уругвай с 2:0 снощи, след като технологията на "Адидас" показала, че не е имало допир на №7 при центрирането на Бруно Фернандеш.

Първоначално Роналдо си помисли, че е вкарал деветия си гол на Световно, след като опита да отклони топката с глава след центриране на Фернандеш за първия гол на "трите щита".

Петкратният носител на Златната топка отпразнува бурно попадението, въпреки че по-късно ФИФА го присъди на халфа. Фернандеш отбеляза и втория гол от дузпа и Португалия потвърди мястото си на осминафиналите.

По-късно стана ясно, че делегацията на иберийците е подала жалба до ФИФА, за да признае попадението на Кристиано. Според информации на различни медии той е обявил след срещата, че е докоснал топката. Самият Фернандеш пък се измъкна дипломатично - той помислил, че съотборникът му е играл с кълбото. Но нямало значение кой е голмайстор, важното е, че е за Португалия.

"В мача между Португалия и Уругвай, използвайки технологията за допир до топката, поставена в нея, установихме окончателно, че няма контакт с топката от Кристиано Роналдо при гола", заявиха от ФИФА.