Софийската районна прокуратура се самосезира, образува преписка и започва проверка по случая с актрисата Диана Димитрова. Това става ясно от кратко съобщение от държавното обвинение.

Вчера тя буквално взриви социалните мрежи с откровението си и със снимки, на които се виждат следи, които сериозно приличат на кръвонасядания от побой:

5 години си задавам въпроса, защо в онзи момент не намерих сили да си извадя медицинско и да подам жалба. Защо избрах кариерата си в зародиш, пред достойнството си. Защо позволих на този... човек да ме ''докосне'' по време на снимки и да се измъкне безнаказано, пише тя.

Това съвпадна и с отбелязания само преди 3 дни Международен ден срещу насилието над жени.

В поста си Димитрова не казва кой е "той", но бил "толкова силен авторитет", срещу когото тя - "Г-н Никой" по онова време, нямала шанс.

"Не търся внимание, няма да назова име, не искам да разравям и трупове", пише още актрисата.

Сега от държавното обвинение съобщават лаконично, че в хода на проверката "ще бъдат снети сведения от Д.Д., за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи".

Според специализирания сайт за култура "Площад Славейков" по това време - преди около 5 години, Димитрова играе в сериалите "Откраднат живот", "Дяволското гърло" и филма "Дъвка за балончета".

Ето и цялото съобщение на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод информация за проявено насилие спрямо актриса

Софийска районна прокуратура се самосезира по повод информация, оповестена от актрисата Д.Д. в социална мрежа, в която се твърди, че преди 5 години по време на снимки е станала жертва на насилие.

Софийска районна прокуратура образува преписка и започва проверка по случая. В хода на проверката ще бъдат снети сведения от Д.Д., за да даде подробности за случая, както и от всички лица, които тя посочи и имат отношение към него.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.